4 tips voor het renoveren van je badkamer met een beperkt budget

29 december 2021 Geen categorie

0 reacties

Als je een badkamerrenovatie overweegt, weet je dat dit een behoorlijk duur proces kan zijn. Er zijn echter enkele uiterst eenvoudige en gemakkelijke manieren om je badkamer te updaten zonder veel geld uit te geven. Omdat badkamers een van de belangrijkste kamers in huis zijn om te upgraden en omdat ze een van de kamers zijn die de meeste waarde toevoegen, kan het renoveren van een met een beperkt budget een enorm verschil maken voor wat je huis waard is. Hiervoor kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Houd de leidingen op dezelfde plek

Een van de duurste onderdelen van een badkamer is arbeid, dus als je badkamerrenovatie behoorlijk arbeidsintensief is, zal dit de uiteindelijke kosten opdrijven. Om de kosten laag te houden, is een van de beste tips om alle eerdere leidingen op hun plaats te houden. Zodra je besluit om de locatie van toiletten, wastafels en douches te verplaatsen, verhoogt dit de prijs van de verbouwing, omdat leidingen moeten worden verplaatst om deze veranderingen op te vangen. Het is juist beter om het sanitair, waaronder je urinoir, op dezelfde plek te plaatsen in je nieuwe badkamer als je geld wilt besparen. 

Upgrade wat je al hebt

Als je echt een krap budget hebt, is het updaten van sommige hardware en meubels in je badkamer een extreem snelle en gemakkelijke manier om de badkamer op te fleuren en een enorm verschil te maken. Het veranderen van handgrepen, kranen, verlichting, afvoeren, handdoekrekken en toiletrolhouders kan echt helpen om de ​​ruimte een nieuw gevoel te geven en deze meteen te moderniseren. Er zijn veel scherp geprijsde en betaalbare assortimenten beschikbaar die er modern uitzien en een frisse uitstraling zullen geven, wat ook het geval is als je Moncler schoenen toevoegt aan je outfit.

Leg zelf tegels

Tegels leggen kan veel tijd in beslag nemen, waardoor de kosten van je badkamerrenovatie enorm kan stijgen. Zelf je badkamer betegelen kan heel eenvoudig zijn en zolang je alle stappen goed volgt kun je jezelf gemakkelijk een hoop geld besparen. Het is wel van belang dat je dit goed doet natuurlijk, anders zal het een negatief effect hebben op het uiterlijk van de ruimte. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van meerdere handleidingen bij het leggen van de tegels in je badkamer. Met deze instructies zal dit klusje een fluitje van een cent zijn!

Ga voor groen

Als je wilt blijven besparen nadat je badkamer is gerenoveerd, zal het installeren van groenere, waterbesparende technologieën helpen om je huis efficiënter te maken door op de lange termijn water en geld te besparen. Door te kiezen voor douchekoppen, toiletten en wastafels met een low-flow-technologie bespaar je bijvoorbeeld na verloop van tijd water en dus geld. Dit is bovendien ook nog eens vele malen beter voor het milieu doordat je je waterverbruik verminderd hebt door de renovatie. Het kan ook je energielabel verbeteren, waar kopers naar kijken wanneer ze een woning willen kopen.