Hoe breng je jouw onderneming meer onder de aandacht?

22 december 2023 Geen categorie

0 reacties

Al loopt het lekker met je onderneming, het kan natuurlijk altijd beter. Dus het wordt tijd om actie te ondernemen. Want je klantenkring breidt zich niet vanzelf uit. En voordat je het weet raak je ook bij de vaste relaties een beetje in de vergetelheid. Reclame maken is dus de boodschap. Gelukkig zijn er heel veel manieren waarmee je jouw onderneming kunt promoten. Welke dat zijn delen we graag met je.

Social media

Je kunt er eigenlijk niet omheen: het inzetten van social media. Maak dus een zakelijk profiel aan op Facebook, Instagram en andere kanalen die veel bezocht worden. Het geeft je de mogelijkheid om dingen te delen en een bepaalde doelgroep te bereiken. Maak het interessanter door bijvoorbeeld een like-deel- en win actie op te stellen. Laat deze voor een bepaalde periode doorlopen en houd je volgers tussendoor op de hoogte. Als de uiteindelijke winnaar bekend is schenk je hier ook extra aandacht aan. Attendeer ondertussen je volgers op de website van je onderneming en deel informatie over producten met hen. Wanneer ze gaan doorklikken naar je website komen ze vaak andere dingen tegen die de interesse wekken. Laten bezoekers hun email-adres achter? Dan kun je die gebruiken om ze af en toe nieuwsbrieven te sturen en ze als allereerste op de hoogte houden van nieuwe producten. Door je social media kanalen in te zetten wordt de naamsbekendheid vanzelf groter.

Laat je zien

Je gezicht laten zien kan nooit kwaad. Iedereen wil altijd weten wie er nu daadwerkelijk achter een onderneming schuil gaat. Bezoek daarom beurzen en evenementen die interessant kunnen zijn voor jouw onderneming. Richt er een standje in en nodig zakenrelaties uit. Verwen ze met een lekker hapje, een drankje en geef ze een relatiegeschenk. Deze verpak je in papieren tassen met opdruk. Wanneer ze daarmee op de beurs of het evenement rondlopen is jouw bedrijfslogo- of naam op de tas voor andere bezoekers goed zichtbaar. Maak het ook interessant voor potentiële nieuwe relaties. Geef ze een korting wanneer ze een eerste bestelling bij je doen of geef tassen bedrukt met logo weg. Deze vul je dan met allerlei bedrukte relatiegeschenken en informatiemateriaal over je onderneming. Kunnen ze het thuis nog eens rustig nalezen.

Adverteren en een open dag organiseren

De allerbeste manier om je onderneming te promoten is nog steeds door reclame te maken. Relatiegeschenken weggeven is er dus één onderdeel van. Daarnaast kun je de lokale sportvereniging sponsoren met wedstrijdkleding of er een reclamebord neerhangen. Adverteren is ook een manier die heel goed werkt. Plaats een advertentie in het veelgelezen, lokale krantje of pak het grootser aan door te adverteren in een landelijk dagblad. Wil je mensen kennis laten maken met wat jouw onderneming allemaal doet? Organiseer een open dag waarbij je tevens leuke evenementen aanbiedt voor het hele gezin. Een prijsvraag, een springkussen voor de kinderen en een frietkraam vallen altijd in de smaak. Zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken om de naamsbekendheid van je onderneming te vergroten. En daarmee breid je zeker jouw klantenkring uit.

  

  • 5 Manieren om uw huis veiliger te maken

    door op 6 maart 2024 - 0 Reacties

    In de hedendaagse wereld is veiligheid in en rondom het huis een prioriteit voor velen. Met de toename van technologische vooruitgang zijn er meer mogelijkheden dan ooit om uw woning te beveiligen. Dit artikel verkent vijf effectieve strategieën om de veiligheid van uw huis te verbeteren. 1. Upgrade uw sloten Een van de meest voor […]