Investeren in een goeie stoel kan op langere termijn veel geld schelen

3 november 2022 Interieur

0 reacties

Granada Sta Op Stoel

Investeren in jezelf is de beste investering! Over je gehele lichaam is de rug dé plek die je het meest belast. De manier waarop je je rug het meest kunt belasten is niet door recht te staan, overmatig te wandelen of intensief te sporten, maar door regelmatig en voor een langere duur een verkeerde zithouding aan te nemen. Doe je dit lang genoeg dan zul je hier vervelende lichamelijke klachten aan overhouden en dit kan je wat geld kosten. Je zult namelijk meer geld moeten besteden aan middelen die je pijnen kunnen verlichten, zoals pijnstillers of balsems die gewrichtspijn doen verminderen. Dit kunnen zelfs kosten bij de fysiotherapeut, vooral als je hier niet voldoende voor verzekerd bent. Meer weten over comfortabele zitmeubels, zoals sta op stoelen of tips om een betere zithouding aan te nemen? In dit artikel lees je hier meer over.  

Laat je volledig ontspannen

Na een lange dag op het werk, zul je behoefte hebben aan comfortabele zit meubilair. Dit is een van de manieren waarop je lichaam volledig tot rust kan komen. Een relaxzetel is hier ideaal voor doordat ze elektrisch- of handmatige verstelbaar zijn, waardoor je vanuit de zithouding zowel de rug- als voetensteun kunt kantelen en kunt gaan liggen. Een andere manier om te kunnen ontspannen en je spieren los te krijgen, is door een massagefunctie toe te voegen aan je zitstoel. Bepaal via de afstandsbediening welk gedeelte van je lichaam wordt gemasseerd.

Tips voor een goede zithouding

Veel mensen zitten uit gemak jarenlang in een verkeerde zithouding. Op lange termijn kun je je rug hier ontzettend veel mee belasten. De pijnen kunnen doorstralen naar je nek en benen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je een goede zithouding kunt aannemen, vooral wanneer je lange uren achter elkaar moet zitten, bijvoorbeeld voor je werk. Je spreekt van een goede zithouding wanneer je voeten volledig op de grond zijn en je knieën lager dan je heupen. Hierbij moet je rekening houden dat er wat ruimte zit tussen je knieholtes en het zitgedeelte van je stoel. De onderrugsteun van je stoel moet net boven je heup uitkomen. Lukt dit niet wegens de bouw van je lichaam gebruik dan hulpmiddelen, zoals een opgerolde handdoek, kussentjes of een type verhoging. 

Kortom, om jezelf lichamelijke pijnen en kosten te besparen, is het handig kritisch te kijken naar je zithouding en meer aandacht te geven aan de zorg van je lichaam.

  

  • 5 Manieren om uw huis veiliger te maken

    door op 6 maart 2024 - 0 Reacties

    In de hedendaagse wereld is veiligheid in en rondom het huis een prioriteit voor velen. Met de toename van technologische vooruitgang zijn er meer mogelijkheden dan ooit om uw woning te beveiligen. Dit artikel verkent vijf effectieve strategieën om de veiligheid van uw huis te verbeteren. 1. Upgrade uw sloten Een van de meest voor […]