Hoe vind jij jouw interieurstijl? 5 tips om een stijl te vinden die bij je past

6 september 2023 Geen categorie

0 reacties

Maak van je huis een thuis door die naar jouw smaak in te richten. Door je huis naar je eigen smaak in te richten, zal je je ook echt thuis voelen. Het verbetert je gemoedstoestand en laat je genieten van je huis. Het is niet altijd even makkelijk om jouw stijl te vinden, maar geen paniek. Wij hebben enkele tips voor jou hoe je van jouw huis een thuis kan maken. 

Het stappenplan voor een thuis

Wie ben ik en wat vind ik leuk?

Denk na over wat voor persoon je bent. Ben je extravert en houd je van felle kleuren, of ben je meer introvert en voel je je prettiger bij rustige, neutrale kleuren en natuurlijke materialen? Jouw persoonlijkheid kan je helpen bepalen welke stijl het beste bij jou past.

Maak een moodboard

Verzamel inspiratie van interieur en decoraties die jou aanspreken. Probeer te achterhalen welke elementen je mooi vindt. Dit kunnen kleuren, patronen, materialen of zelfs bepaalde meubels zijn. Dit kan bijvoorbeeld via Pinterest of woonmagazines. Plak je inspiratiebeelden op een moodboard om te zien welke stijlen en kleuren er terugkomen en welke elementen je leuk vindt. 

Hou rekening met de praktische zaken

Voordat je begint met inrichten, is het belangrijk om na te denken over de functie van de ruimte en wat je ermee wilt bereiken. Zo kun je een kantoor aan huis creëren dat rustig en functioneel is, terwijl je de woonkamer wilt inrichten voor gezelligheid en ontspanning.

Houd ook rekening met je levensstijl bij het kiezen van een stijl. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt of huisdieren, is het belangrijk om een stijl te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen slijtage.

Durf te experimenteren

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren, patronen en materialen. Probeer nieuwe dingen uit en kijk wat werkt in jouw interieur. Ook is het altijd leuk om met lagen te werken door het toevoegen van kussens, plaids en tapijten. Dit zorgt voor diepte en warmte in je interieur.

Het combineren van verschillende elementen kan leiden tot een stijl die perfect bij jou past en kan resulteren in een persoonlijk en uniek interieur.

Persoonlijke touch

Het allerbelangrijkste is om trouw te blijven aan jezelf en te kiezen wat jou gelukkig maakt. Jouw huis moet een weerspiegeling zijn van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Vind inspiratie op Pinterest of bij ons kan je ook terecht voor interieuradvies.

Richt je huis nu in!

Bij The Deco Factory ben je aan het juiste adres. Kom langs in onze winkel en doe inspiratie op! Je vindt daar raamdecoratie, muurbekleding, verf, vloerbekleding, decoratie en floorify.

Alle benodigdheden om van je huis een thuis te maken!