Gratis meubels afhalen: hoe krijg je deze binnen in je appartement?

gratis meubels afhalen

Heb je leuke meubels voor je appartement gevonden die je gratis mag afhalen? Dan hoef je alleen nog maar na te denken over de vraag hoe je deze in je appartement krijgt. Woon je op de eerste verdieping en past het meubelstuk door het trappenhuis en de deur? In dat geval is het een kwestie van het meubel afhalen en naar binnen tillen.

Het vergt al wat meer nadenkwerk als je op een hogere verdieping woont en een bank of bed niet in de lift past. Of als er geen lift aanwezig is. Maak dan gebruik van de volgende tips om de gratis meubels op een soepele en snelle manier te verhuizen.

Huur een ladderlift

Een verhuislift huren in de vorm van een ladderlift is een ideale oplossing als je meubels naar je appartement wilt verhuizen. Bijvoorbeeld in de vorm van een praktische ladderlift die over een platform beschikt om grote en zware meubelstukken op te plaatsen. Er zijn in dat opzicht allerlei soorten verhuisliften te huur die tot verschillende hoogtes reiken. Zo is het onder meer mogelijk om een ladderlift met een reikhoogte van 31 meter te huren.

Woon je wat minder hoog in het appartement dan volstaat een lagere maximale reikhoogte. Bijvoorbeeld een ladderlift van 13 meter, 18 meter of 26 meter. Voordat je overgaat tot het huren van een verhuislift is het altijd raadzaam om te kijken of het meubel te demonteren is. Als dat een optie is, hoef je alleen de losse onderdelen maar naar boven te tillen.

Maak gebruik van een hoogwerker

De gratis meubels die je gaat afhalen, zijn ook op een andere manier op je verdieping in je appartement te krijgen. Bijvoorbeeld door niet voor een ladderlift te kiezen, maar door gebruik te maken van een hoogwerker. Een verhuislift hoeft namelijk niet altijd de beste oplossing te zijn. Het komt namelijk regelmatig voor dat een meubelstuk of bed exact op een bepaalde manier door een raam past. In dat geval biedt een hoogwerker bijvoorbeeld uitkomst.

Een hoogwerker huren betekent dan dat het bakje zo te positioneren is dat een gratis afgehaald meubel precies door het open raam past. Het hangt dan ook onder meer van het meubelstuk af wat de beste oplossing is om deze binnen je appartement te krijgen. Een verhuislift is bijvoorbeeld wel ideaal als het raam uit je appartement eruit gaat om een complete verhuizing soepel te laten verlopen. 

  

Geef een reactie

 • kortingen in België

  Zit je financieel wat krap? Geen paniek, hiermee kun je besparen!

  door op 28 september 2020 - 0 Reacties

  De coronacrisis heeft ons allemaal geraakt en niet in de minste plaats op financieel gebied. Dus hoog tijd voor wat tips om weer wat meer geld in je zak te kunnen houden. En ook als je er niet financieel op achteruit bent gegaan, kun je altijd wel wat bespaartips gebruiken toch? Niet getreurd, want wij […]

 • pergola

  Tweedehands of nieuw: waar moet je op letten bij de aankoop van een Pergola?

  door op 6 augustus 2020 - 0 Reacties

  Ben je van plan de tuin opnieuw in te richten en heb je daarbij je zinnen gezet op een pergola? Dan is het goed om je eerst even in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Pergola’s zijn er tegenwoordig in vele soorten en maten. Ze worden gezien als een verfraaiing van de tuin, maar als de […]

 • Bespaar kosten met tweedehands circulatiepompen

  door op 28 september 2020 - 0 Reacties

  De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat we steeds bewuster leven en dat we op verschillende vlakken dienen te besparen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen niet alleen eenpersoonshuishoudens een goed steentje bijdragen wanneer het aankomt op een leefbaar milieu met duurzame energie, maar kunnen ook grotere gezinnen dat prima. Duurzaam leven, […]
Artikelcategorieën