Kerstspellen met prijzen onder de €10

10 december 2019 Geen categorie

0 reacties

Ja hoor! De feestdagen komen er weer aan, hét uitgelezen moment om een glaasje te klinken en je te goed te doen aan een tafel vol lekkers  met je vrienden en samen tijd door te brengen. Of het nu Kerst, Nieuwjaar of eender welke andere feestdag (of gewone samenkomst is) je wilt niet dat je gasten op je feestje zich stilletjes aan beginnen te vervelen na een tijdje…

spellen

Gezelschapspelletjes gelden al jaren als dé manier om je gasten te vermaken.

Als je dacht dat gezelschapspelletjes ‘a thing of the past’ waren, dan heb je het fout! Want gezelschapsspelletjes en kaartspelen zijn meer dan in. Het zorgt voor conversatie, houdt de sfeer erin en zorgt voor een fijne avond. Uiteraard wordt het pas echt een leuk spelletje als er een prijs aan verbonden is voor de uiteindelijke winnaar en zo krijg je het spel extra spannend. Daarom hebben we per prijscategorie tot €10 enkele leuke prijzen opgesomd die je hiervoor in de strijd kan gooien tijdens volgende gezelschapspelletjes:

 • De aloude klassieker Monopoly doet het nog steeds goed! Je kan gaan voor de klassieke of modernere versies. Zo heb je bijvoorbeeld Monopoly Millenials/ Efteling/ Extreem bankieren/ Valsspelers/… Dit gezelschapsspel zorgt al jarenlang voor spannende avonden aan tafel tijdens diners.
 • Vragen en antwoorden: dit is een pocketformaat quizspel voor 2-6 spelers waarbij het trivia tot wel 330 vragen telt. Van zéér recent tot even te moeten nadenken. In een zes tal verschillende categorieën.
 • Een ander trivia bordspel dat ook al goed gekend staat als één van de klassiekers is Trivial persuit, je hebt hierbij ook keuze uit verschillende edities van deze topper.
 • Graag iets met dobbelstenen? Probeer yatzy, als je deze nog niet kent zijn de regels heel simpel. Je gooit hierbij met vijf dobbelstenen en je streeft ernaar om de combinaties beschreven op je scoreblad te behalen. Uiteraard wint diegene met de meeste punten op het einde.

 

Buiten gezelschapspelletjes en bordspelen kan je uiteraard ook een kaartspel bovenhalen.

 • Een vrij recent kaartspel dat toch op menig enthousiasme kan rekenen is Shit Happens. Dit spel is tegelijkertijd hilarisch en schokkend, je krijgt een hele reeks ongewenste situaties voor je uitgelegd die je dan moet rangschikken op je ‘lane of pain’.
 • UNO! De favoriet van vele om uren mee door te brengen aan tafel. Je kan je ‘tegenstander’ verrassen met een +2 of +4 kaart te trekken waardoor ze x aantal kaarten moeten bijnemen. De bedoeling is om als eerste je kaarten kwijt te geraken. Je kan ondertussen UNO ook online in multiplayer versie terug vinden voor als de standaard versie met de kaarten toch niet zozeer
  je ding is.
 • Voor de meer ervaren kaartspelers blackjack of zelfs poker. Ook voor deze versies moet je zelfs geen kaartspel in huis halen, want deze kan je in multiplayer versie samen op je pc of tablet spelen. In het geval van Blackjack kan je rekenen op  verschillende variaties en versies  die te vinden zijn, afhankelijk van wat en hoe je juist graag speelt.

 

Heb je je gezelschapsspel/ kaartspel gekozen voor de avond? Dan is het uiteraard tijd om de juiste prijs uit te kiezen om hieraan vast te hangen. Hieronder onze opsomming met leuke prijzen onder de €10.

kerst spellen

Een prijs in de strijd gooien maakt het nét dat beetje spannender.

 • Sokken. Ja, dit mag dan een beetje vreemd klinken. Maar een paar grappige sokken of kerst sokken kunnen ieders dag opfleuren. Een leuke kerstprint of pizza afbeelding zijn alvast een topper én origineel.
 • USB lader. Dit is een super handige gadget die vrijwel overal te verkrijgen is en vaak onder de €10 kost (afhankelijk van welk design je wilt).
 • Tony’s Chocolonely’s proefpakje. Bestaande uit een kleinere versie van al hun beschikbare repen. Chocolade is altijd een goed idee!
 • Zakje snoepgoed. Net zoals de chocolade, zit je hier ook wel meeste van de tijd wel goed mee.
 • Go eco. Een herbruikbare drinkfles is een hele handige tool voor zowel doorheen de dag als tijdens het sporten. Deze zijn te verkrijgen in verschillende leuke designs.
 • Sleutelhanger. Een grappige sleutelhanger is ook altijd wel een origineel idee.
 • Planten! Planten zijn tegenwoordig helemaal trendy. Een cactusje of vetplant vind je gemakkelijk onder de €10 en deze zijn daarop ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden.
 • Een boek. Ken je je vrienden goed genoeg en hebben ze allemaal ergens toch interesse in één hetzelfde onderwerp? Vind er een boek over, deze zijn ook altijd raak!

 

Durf ook origineel te gaan en te kiezen voor  een leuk tweedehands item. In je kringloop winkel valt er veel unieks te bespeuren aan kleine prijzen. Van een leuke vaas tot een originele print om tegen de muur te hangen.

  

 • 5 Manieren om uw huis veiliger te maken

  door op 6 maart 2024 - 0 Reacties

  In de hedendaagse wereld is veiligheid in en rondom het huis een prioriteit voor velen. Met de toename van technologische vooruitgang zijn er meer mogelijkheden dan ooit om uw woning te beveiligen. Dit artikel verkent vijf effectieve strategieën om de veiligheid van uw huis te verbeteren. 1. Upgrade uw sloten Een van de meest voor […]