Opties om je dakraam te bekleden

Dakraambekleding

Het lastige aan dakramen is dat ze op een schuine muur zitten en gordijnen dus ook aan de onderkant bevestigd moeten zijn om nut te hebben. Gelukkig zijn er meerdere opties om dakraam te bekleden. Hier zijn 5 mogelijkheden.

Gordijnen met roedes

Dit zijn traditionele gordijnen die aan de onderkant ook een stang hebben. Dit kun je op twee manieren doen. De eerste optie is om een tweede stang door de onderste zoom te doen, net zoals hij aan de bovenkant is bevestigd. Je moet er dan wel voor zorgen dat de lengte van het gordijn precies goed is. De tweede optie is om een stang te plaatsen aan de onderkant van het raam en het gordijn daar als het ware overheen te hangen.

Shutters & jaloezieën

Met shutters creëer je een mooie lichtinval. Het zijn horizontale balkjes die je kunt draaien om de lichtinval te regelen. Het verschil met jaloezieën is dat jaloezieën vochtbestendig zijn en vooral in badkamers worden gebruikt. Met jaloezieën reguleer je gemakkelijk de hoeveelheid licht en inkijk die je naar binnen laat.

Plisségordijn

Een plisségordijn is de enige optie waar je ook aan de bovenkant licht door kunt laten komen en aan de onderkant kunt verduisteren. Zo kun je licht door laten komen en privacy behouden. Of je kunt precies waar de zon is een strook van je raam verduisteren om het felle licht tegen te gaan.

Op het kader van het raam

Als je de raambekleding op een raam bevestigt, heb je tijdens een warme zomernacht een geheel open raam waar muggen met alle liefde doorheen vliegen om jou lastig te vallen. Een oplossing hiervoor is een dakbekleding op het kader van je raam. Je kunt ook een duo plissé gordijn kiezen, dan heb je een hor en verduistering voor je dakraam.

Dakraam rolgordijnen

Een dakraam rolgordijn is een gemakkelijke optie voor je dakraam. Het gordijn wordt door gleuven naar beneden geleid en kun je gewoon naar beneden trekken om te verduisteren. Het is makkelijk te installeren. Nadat je je raam hebt opgemeten, kun je een rolgordijn op maat laten maken. Je bevestigt het gordijn dan op het frame van je raam. Rolgordijnen zijn er in oneindige hoeveelheden kleuren en materialen. Bovendien zijn ze er naast verduisterend ook transparant.

Online bestellen

Als je online wilt bestellen in een winkel als Raamdecoratie.com, is het goed om te controleren of je jouw maten hetzelfde hebt opgemeten als de winkel waar je je raambekleding bestelt. Kies je voor een kleur, vraag dan ook gerust kleurstalen aan. Een kleur is op je scherm altijd anders dan in het echt en kan zelfs tussen kunst- en zonlicht anders zijn. Met een kleurstaaf weet je dus zeker dat je de juiste kleur hebt.

  

  • 5 Manieren om uw huis veiliger te maken

    door op 6 maart 2024 - 0 Reacties

    In de hedendaagse wereld is veiligheid in en rondom het huis een prioriteit voor velen. Met de toename van technologische vooruitgang zijn er meer mogelijkheden dan ooit om uw woning te beveiligen. Dit artikel verkent vijf effectieve strategieën om de veiligheid van uw huis te verbeteren. 1. Upgrade uw sloten Een van de meest voor […]