Gratis inspiratie voor een nieuwe badkamer

4 augustus 2021 Interieur

0 reacties

Badkamer ideeën

Heb je plannen om de badkamer te vernieuwen dan is het eerste dat van belang is inspiratie op te doen. Zoals dat ook geld voor wc inspiratie als je het toilet een nieuwe look wilt geven. Of misschien wel een nieuw toilet in de badkamer wilt installeren. Ook dan is er wc inspiratie op te doen als onderdeel van de inspirerende ideeën voor de inrichting van een badkamer. Ontdek hier een aantal originele en praktische tips.

Kies voor een bepaalde stijl

Het is bij de inrichting van een badkamer aan te raden om je op een specifieke stijl te richten. Daarvoor is allerlei inspiratie op te doen door bijvoorbeeld voorbeelden van complete badkamers te bekijken. Bij een bepaalde stijl voor een badkamer kan je denken aan een chique look of aan een hypermodern ingerichte badkamer. Het is de kunst om dan de materialen, kleuren en designs zo op elkaar af te stemmen dat er een mooi geheel ontstaat.

Wellness in je badkamer

Het is ongeacht de stijl ideaal om van je badkamer een eigen wellnessruimte te maken. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, want er zijn daar allerlei mogelijkheden voor. Denk maar aan een stoomdouche of aan een whirlpool waarin je heerlijk kan ontspannen. Overigens valt er ook aan kleine dingen te denken als het budget beperkt is. Zo kan een mandje met heerlijke zeepjes en verzorgingsproducten eveneens bijdragen aan het ultieme wellnessgevoel. Bovendien zijn er ook mogelijkheden om budgetvriendelijk een badkamer in te richten, zoals door op de prijzen te letten.

Denk aan opbergruimte

Er zijn allerlei ideeën badkamer om de ruimte optimaal in te richten. Daarbij is het niet alleen van belang om aandacht te schenken aan de mooie uitstraling. Het is namelijk eveneens belangrijk om de badkamer functioneel te laten zijn. Daarvoor is er opbergruimte nodig in de vorm van badkamerkasten of wastafelonderkasten. Je houdt de badkamer daarmee geordend, ruimtelijk en overzichtelijk.

Alternatief voor tegels

Een van de andere inspirerende ideeën voor badkamers is door in plaats van tegels voor een alternatief te kiezen. Bijvoorbeeld voor een wand zonder voegen en naden net als voor een vloer die één geheel vormt. Wat dat betreft is beton ciré bijvoorbeeld ideaal voor een badkamer. Deze afwerking staat garant voor een chique look. Het is tegenwoordig zelfs een trend om badkamers van een naadloze vloer- en wandafwerking te voorzien. Dat is bovendien hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.

  

Geef een reactie

 • kortingen in België

  Zit je financieel wat krap? Geen paniek, hiermee kun je besparen!

  door op 28 september 2020 - 0 Reacties

  De coronacrisis heeft ons allemaal geraakt en niet in de minste plaats op financieel gebied. Dus hoog tijd voor wat tips om weer wat meer geld in je zak te kunnen houden. En ook als je er niet financieel op achteruit bent gegaan, kun je altijd wel wat bespaartips gebruiken toch? Niet getreurd, want wij […]

 • Badkamer ideeën

  Gratis inspiratie voor een nieuwe badkamer

  door op 4 augustus 2021 - 0 Reacties

  Heb je plannen om de badkamer te vernieuwen dan is het eerste dat van belang is inspiratie op te doen. Zoals dat ook geld voor wc inspiratie als je het toilet een nieuwe look wilt geven. Of misschien wel een nieuw toilet in de badkamer wilt installeren. Ook dan is er wc inspiratie op te doen […]
Artikelcategorieën